نوشته شده توسط : کسری

در رساي دكتر مسعود كيمياگر، طنز پرداز شريف روزنامه توفيق

  • در رساي دكتر مسعود كيمياگر، طنز پرداز شريف روزنامه توفيق

    دکتر عباس توفیق :

    غمگنانه یکی دیگر از شریف‌ترین همکاران روزنامه توفیق درگذشت.
    مسعود دانش‌آموز دبیرستان بود که پایش به روزنامه توفیق باز شد. نوجوانی نجیب، آقا، وظیفه‌شناس، مسئولیت پذیر، مودب، منضبط، دقیق و علاقه‌مند به طنز و فکاهه و فکاهی نویسی و طنز پردازی.
    مسعود از بچگی روزنامه توفیق را خوانده بود و تمام آن را حفظ بود. آنچنان حافظه‌ی غریبی داشت که هر شعر، مطلب، نکته و لطیفه‌ای که مجله‌ها یا رادیو و ‌تلویزیون بدون اینکه صدایش را در بیاورند از روزنامه توفیق برداشته بودند می‌گفت از کدام شماره، کدام سال،‌ کدام ستون و گاه حتی از کدام صفحه‌ی توفیق کش رفته‌اند!… و اغلب هم درست در می‌آمد. بسیاری از مچ‌گیری‌هایی که من در ستون «ته مقاله» توفیق کردم با کمک حافظه او بود.
    خدمت دیگر او در توفیق جمع‌آوری نظرات طبقات مختلف مردم از راننده اتوبوس شرکت واحد گرفته تا کارگر، کارمند، معلم، دبیر، استاد، وکیل، وزیر، سناتور و نخست وزیر درباره توفیق بود.
    خدمت بزرگ دیگری که او در توفیق انجام داد این بود که به اتفاق دو نفر دیگر از همکاران توفیق که در اختیار او گذاشته بودیم تمام مندرجات دوره سوم توفیق و بسیاری از مندرجات دوره‌های دیگر توفیق را به دو صورت «عنوانی» و «موضوعی» تقسیم‌بندی و فایل کرد به طوری که به عنوان مثال تمام «سرمقاله»‌های سال‌‌های مختلف توفیق ـ به ترتیب سال و شماره صفحه ـ در یک فایل گذاشته شد، یا به عنوان مثالی دیگر: تمام مندرجات طنز‌آمیز سال‌های مختلف توفیق درباره «تقلب در انتخابات مجلس» در فایل‌ دیگری قرار گرفت.

    سید مسعود کیمیاگر

    سید مسعود کیمیاگر

    کار ذوقی مسعود در توفیق نوشتن «داستان هفته» و ستون‌های «انگولک به جراید» و «میون کلامتون شیکر» بود که بسیار هوشمندانه و شیرین می‌نگاشت. امضا‌های مستعار او در توفیق «زردآلو عنک»، «ک. انگولگچی» و «دوقلو» بود.
    مسعود به راهی که ما می‌رفتیم ایمان داشت و در تمام دوران تحصیل در دبیرستان و دانشگاه تا آخرین روزهای انتشار توفیق به کار جدی و ذوقی خود در توفیق ادامه داد.
    مسعود کیمیاگر با جدیت و پشتکاری که داشت موفق به کسب لیسانس علوم غذائی و تغذیه از دانشگاه تهران و فوق لیسانس علوم غذایی و تغذیه و دکترای تخصصی علوم تغذیه از دانشگاه رود آیلند آمریکا شد.
    پس از کسب درجه دکتری سمت‌های او به قرار زیر بود:
    استاد علوم غذایی و تغذیه‌‌ی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رئیس انستیتو تغذیه، مسئول تغذیه‌‌ی شورای غذا و تغذیه کشور، مشاور تغذیه برنامه جهانی غذا و مشاور سازمان جهانی بهداشت.
    دکتر مسعود کیمیاگر در رشته‌ی تخصصی علمی خود ۸۵ مقاله به فارسی، ۴۲ مقاله به انگلیسی و ۳ کتاب به فارسی نوشت. او در سال ۱۹۹۰ میلادی در دومین کنگره آندوکرینولوژی اروپا برنده‌ی جایزه‌ی بهترین مقاله گشت و از طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان «استاد نمونه» شناخته شد.
    روان‌اش شادباد که هم‌ ملتی را شاد کرد و هم افتخار آفرید.
    منبع : روزنامه اطلاعات – ۲۳ تیر ۹۴

    مطالب زیر را هم ببینید :

    محبوب کن - فیس نما اشتراک گذاری در افسران اشتراک گذاری در کلوب



:: برچسب‌ها: خواندنی , مطالب جالب , سایت تفریحی , جک , عکس جالب , اخبار روز , تازه های تکنولوژی , وبلاگ ایرانی , اس ام اس ,
:: بازدید از این مطلب : 1229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 تير 1394 | نظرات ()